Medlemsbrev december 2001 / januar 2002
Medlemsgaven / rammer (80 kr.).
De fleste medlemmer har efterhånden valgt blandt de fremlagte motiver og afhentet den fine akvarel. Formatet er, så der ikke umiddelbart fås rammer til. Bestyrelsen har derfor ladet fremstille en passende ramme i aluminium. Rammen kan købes i Kongegården for 80 kr..
Kongegården åbner igen efter jul og nytår den 2. januar
Medlemmerne opfordres til at betale kontingent og afhente medlemsgaven (såfremt det ikke er sket), da en del nye medlemmer har meldt sig.
Gaven til virksomhederne er en lidt større indrammet akvarel er ved at blive indrammet og vil forhåbentlig snart blive leveret til virksomhedsmedlemmerne sammen med en ekstra gave.
JANUAR - Fernisering lørdag den 5. 1. kl. 13.30
Maleren Finn Mickelborg har sammensat en udstilling specielt til Kongegården - Han er født i 1932. Tegneelev på Kunsthåndværkerskolen 1957-58; elev af maleren Bamse Kragh Jacobsen 1960-65 professionel jazzmusiker. Finn Mickelborg er formand for kunstnersammenslutningen "GRØNNINGEN”, medlem af Akademirådet, og det Kgl. Danske Kunstakademi
En af hans væsentlige udstillinger var med kunstnergruppen ”Ny Abstraktion” på Charlottenborg i 1980. I øjeblikket er han udstillingsaktuel på kunstmuseet Arken netop med denne gruppe. Der er lige afsluttet en udstilling i Kulturhuset i Farum.
Gennem årene har Finn Mickelborg været med i kunstens brændpunkter med synspunkter i den løbende debat og med værker på museer, gallerier og ved udførelsen af udsmykningsopgaver i hele landet. - Læs mere på www.finnmickelborg.dk -
Finn Mickelborg vil selv være tilstede ved ferniseringen.
FEBRUAR - Fernisering på en landsturné søndag den 3. 2. kl. 15.
Maleren Poul Janus Ibsen vil selv sende sine billeder på landsturne med Sammenslutningen af Danske Kunstforeninger. Udstillingen er sammensat med malerier og grafik.
Poul Janus Ibsen er født i 1936. Han debuterede i 1962 på Charlottenborgs Forårsudstilling og er medlem af ”Grønningen”. I en årrække boede Poul Janus Ibsen i New York, men er nu flyttet til Bogø. Han har hele tiden udstillet også i Danmark og lavet mange opgaver, bl.a. Tivoliplakat i 1984, frimærker i 1982 og medlemsgaven til Korsør Kunstforening i 1973.
Udstillinger i øvrigt i Kongegaarden i år 2002:
Udstillingerne vil bl.a. omfatte Reiko Tange, der i øjeblikket bor i Kongegården - Den afdøde kunstner Preben Køies værker - Kongegårdens Sommerudstilling VI - Grønlandsk kunst i dag, med kunstnerne Anne-Birthe Hove, Kirstat Lund, Ina Rosing og Linda Riber Sørensen - Jane Marie Petersen, med kunst hvori indgår broderi - John Würtz -

Desuden vil vi forsøge at få placeret: En udstilling i august med Stentryk fra Hostrup, Petersen & Johansen’s værksted med tryk af mange af de kendteste kunstnere. Samt en udstilling i marts med skitser af billedhuggeren Bent Sørensen.
Fra det seneste medlemsbrev kan igen nævnes:
Gaver:
Grafik m.m. kan stadig købes i Kongegården til rimelige priser.
Et medlemskab af kunstforeningen med tilhørende medlemsgave. - hvilket flere har benyttet sig af.
Køb fra vore udstillinger - på flere udstillinger er der medlemsrabat 10 %. bl.a. februar udstillingen.
Kunstcirkler:
En kunstcirkel er 10-12 af foreningens medlemmer der er interesseret i at købe kunst, der inden det bliver ejendom og mens lånet til indkøbene betales tilbage sendes rundt mellem medlemmerne i kunstcirklen.
Det er en overskuelig måde at skaffe sig råd til kunst på.
Interesserede kan henvende sig i Kongegården om vedtægter for kunstcirkler.
Louisiana billetter.
Når kontingent er betalt kan 2 billetter pr. medlem købes for 40 kr. pr. stk. i Kongegaarden - (normal entré er 60 kr.).
Med venlig hilsen og ønsket om et godt nyt kunstår i Korsør fra bestyrelsen
Finn Mikkelsen.